Adverteren

Wat is cryptocurrency?


Geldzaken 26 Oct 2020
Wat is cryptocurrency?

Als je het hebt over cryptocurrency dan zullen veel mensen zich afvragen wat het is. Dit kan gelukkig eenvoudig uit worden gelegd, want het is eigenlijk gewoon digitaal geld, het bestaat uit een serie van unieke cijfers. Je kunt het niet vervalsen, een valuta heeft namelijk in het netwerk een eigen wachtwoord. Dit wachtwoord heeft alleen de eigenaar zelf. Je zou met dat wachtwoord kunnen betalen met cryptocurrency, maar je kunt het ook verzilveren of bijv. geld overmaken. De ontvanger krijgt na de betaling een wachtwoord, en dan heeft hij zo dus toegang tot het geld. Bitcoins en Ether zijn bekende crypto munten.

Bekende Bitcoin

Bitcoin is erg bekend als het over cryptocurrency gaat. Sinds 2009 zijn ze eigenlijk al een digitaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde munt, er wordt geen gebruik gemaakt van de tussenkomst van een bank of een centrale beheerder. Met Bitcoins kun je ook spullen kopen bij bijvoorbeeld een webwinkel. Daarnaast kun je munten kopen en ook verkopen, maar je kunt ze ook bewaren en er dus echt mee handelen. Dit wordt vaak gedaan door mensen die wachten tot ze meer waard zijn en er dan dus geld mee willen verdienen. De koers fluctueert namelijk op de markt. 

Zelf aan de slag?

Het is mogelijk dat je zelf aan de slag wil met Bitcoins, het is dan wel aan te raden dat je je eerst in gaat lezen in hoe het werkt, wat de kosten zijn en wat jij er van kunt verwachten. Veel mensen kiezen er juist voor om er mee te handelen, dan ga je dus wanneer de prijs laag is investeren en dan hoop je dat er binnen korte tijd veel vraag naar is en dat de prijzen dan omhoog gaan en dan kun je zo winst maken. Maar je hebt nooit in de hand hoe dat gaat lopen en wanneer de prijzen hoog zijn om er aan te verdienen. Dit is dan dus wel een risico wat je gaat nemen, maar dan ga je er juist mee handelen als je dat geld toch tijdelijk kunt missen.

Hoe regel jij je geldzaken?
Geldzaken 07 Sep 2020

Hoe regel jij je geldzaken?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen